BOHO stijl in het interieur: Bohemian chic in plaats van creatieve rommel.

BOHO stijl in het interieur: Bohemian chic in plaats van creatieve rommel.

Een gedetailleerde gids voor een bohemian levensstijl.

 

Als je thuis veel veelkleurige kussens, tapijten en spreien met etnische patronen, heldere ongebruikelijke meubels, originele snuisterijen en handgemaakte gadgets hebt, is de kans groot dat dit geen creatieve puinhoop is, maar bohemien chic. De boho-stijl in het interieur geeft je de vrijheid om geen strikte regels te volgen, geen kant-en-klare oplossingen te gebruiken, ongerijmde combinaties te maken en de ruimte artistiek in te richten. Om echter boho chic echt prachtig toe te passen, is goede smaak en geduld vereist. Zelfs deze schijnbaar chaotische stijl heeft zijn eigen logica en harmonie.

We hebben een uitgebreide gids samengesteld met beschrijvingen van verschillende boho-interieurs, evenals een eenvoudige checklist om bohemian chic aan elk interieur toe te voegen met behulp van meubels, decor en planten.

Boho style

 

Boho in het interieur: basisprincipes

 

"Boho" is afgeleid van "Bohemen". Vroeger was Bohemen een land op de plaats van het huidige Tsjechië. Daar woonden de Boii - Kelten die door Europa trokken en diverse culturen en tradities absorbeerden. Later werden rondreizende artiesten, muzikanten en circusartiesten bohemen genoemd. Tegenwoordig omvat dit creatieve beroepen zoals acteurs, artiesten en schrijvers.

De bohemien levensstijl staat bekend om zijn zorgeloosheid en frivole karakter. In het boho interieurontwerp worden dezelfde principes toegepast: diverse objecten uit de hele wereld, comfort uit eenvoud, oude meubels van rommelmarkten, en diverse tapijten en spreien die muren en vloeren bedekken.

Eclecticisme

 

Met een bohemian levensstijl kun je verschillende interieurgebieden in één ruimte combineren. Er zijn geen beperkingen en het is niet nodig om stilistische consistentie te behouden. Om echter te voorkomen dat de kamer eruitziet als een antiekwinkel, is het raadzaam om je te richten op één motief, zoals oosters of Europees, en om een accentkleurenschema te bepalen. Zo krijgt de ruimte een gevoel van samenhang en zal de mix van stijlen doordacht lijken, in plaats van willekeurig.

Boho Bohemian stijl

Contrast

 

Het appartement in boho-stijl barst van de contrasten en onwaarschijnlijke combinaties. Denk aan duur parket gecombineerd met witgekalkte bakstenen muren, versieringen van eenvoudig hout naast ingewikkelde stroken, of een rode plaid op een blauwe bank. In één ruimte kun je verschillende materialen samenbrengen, zoals zijde met katoen, hout met baksteen, en tegels met metaal. Speel met textiel dat een contrasterend patroon heeft en geef een neutrale achtergrond pit met felle accenten.

Belangrijk! Boho staat voor comfort en ontspanning te midden van je favoriete items. Daarom zijn gestoffeerde meubels onmisbaar. Denk aan allerlei fauteuils, poefs, banken om in weg te zakken, en stoelen met zachte rugleuningen en zittingen.

Felle kleuren

 

Een kenmerk van een interieur in boho-stijl is het gebruik van uitdagende, levendige kleuren. Vooral populair zijn rode, blauwe, oranje, gele en groene tinten die geïnspireerd zijn op de natuur. Meestal kiezen ze voor een basiskleurenschema, inclusief neutrale en lichte tinten, waar ze vervolgens een verscheidenheid aan opvallende accenten aan toevoegen: spreien, panelen, gordijnen en lampenkappen. In één enkel interieur worden diverse kleuren gecombineerd, wat leidt tot onverwachte combinaties en een ruimte die perfect uitgebalanceerd is tussen speelsheid en harmonie.

Natuurlijkheid

 

Ondanks de actieve mix van stijlen, is het moeilijk om hightech te ontmoeten in een boho-stijl interieur vanwege de inzet voor natuurlijke materialen. Maar houten meubels in de stijl van vintage chic of rieten decor in landelijke stijl zijn eenvoudig.

Natuurlijke Boho stijl

Checklist voor het toevoegen van bohemian chic aan elk interieur met meubels, decor en planten.

 

  Do's Don'ts
  Hout                Metaal
  Rotan Artificiële steen
  Steen Plexiglas
  Leer PVC
  Katoen Acryl
  Zijde Vinyl
  Huiden Schuimbord
  Linoleum

   

   

  Bohemian textiel en decor

  Textiel en decor

   

  Kenmerken van de boho-stijl in het interieur omvatten een overvloed aan boho-decor en textiel. Diverse verzamelingen van beeldjes, lampen, fotolijsten, schilderijen, kandelaars, vazen en andere charmante kleine items die in de loop der jaren zijn verzameld, handgemaakte vondsten uit verkoop, schatten van rommelmarkten, reissouvenirs, maskers en dierbare familiestukken - alles krijgt een plekje in het boho-appartement. En natuurlijk zijn er volop lichte kussens, dekens en vloerkleden in allerlei varianten - van fluweel, satijn, linnen, katoen tot zijde, met of zonder franjes - het maakt niet uit.

   

  Soorten boho-stijl

   

  Met alle vrijheid van zelfexpressie en individualiteit van elke kamer in de boho-stijl, onderscheiden ontwerpers verschillende soorten boho, waarbinnen er bepaalde regels zijn voor lay-out en combinatie van kleuren en texturen. Dit is niet zozeer een verplichte classificatie als wel een aanbeveling classificatie die helpt om de elementen van de boho-stijl in het interieur te structureren en een min of meer gecontroleerde chaos te creëren.

  Prachtig voorbeeld van Bohemian chic gestijlde woonkamer

  Boho chic

   

  Boho chique stijl in het interieur is weelderige luxe, ware zigeunerpracht. Om boho chic in je interieur te creëren, heb je overvloedig goud en kristal nodig. Met deze boho-variant straalt de kamer een gevoel van kostbaarheid en rijkdom uit: tapijten, sieraden, serviesgoed, luxe stoffering en verfijnde inrichting. Het is een geval waarin je verzamelde schatten zonder terughoudendheid kunt tonen, zonder bang te zijn om belachelijk over te komen.

   

  Eco boho

   

  In eco boho in het interieur is alles gemaakt van natuurlijke materialen - rieten meubels, stro beddengoed, linnen spreien, aardewerk. Natuurlijke en etnische motieven overheersen hier. Een speciale plaats in het interieur van de eco-boho-stijl wordt ingenomen door kamerplanten - er zijn er veel, veel, wat de pakkende richting natuurlijkheid en verfijning geeft.

  Eco boho stijl

  Glamoureuze boho

   

  Glamoureuze boho is rijk aan diverse glanzende snuisterijen, kralengordijnen, kant, veren, strass-steentjes en vintage items. Dit is een interieur met een 100% vrouwelijke uitstraling, waarin de hele wereld verborgen ligt: je zult hier originele beeldjes vinden die je op een rommelmarkt hebt gekocht, ambachten die je hebt meegenomen van een reis naar India, en kisten die je op een garage sale hebt gevonden. Zelfs een kleine kamer in deze boho-stijl straalt een gevoel van luxe uit.

  Een stijlvolle kamer ingerivht met glmoureuze BOHO

  Boho-klassieker

   

  Ingetogen combinatie van klassieke meubels en etnische motieven. Strikte meubels gaan verloren onder fluwelen spreien en satijnen kussens, beige muren onder heldere wandtapijten met contrasterende patronen en uitgebreide vitrages voor de ramen. Dit is een kans om een ​​rustig interieur met heldere details nieuw leven in te blazen.

  Klassieke bohemian inrichting.

  Hippie boho

   

  Dankzij de hippies heeft de boho-stijl een nieuwe adem gekregen, is het vleugje decadentie verdwenen en is er een sfeer van ontspanning en levensvreugde ontstaan. Het hippie boho-interieur is gevuld met etnisch decor, macrame, dromenvangers, verschillende muziekinstrumenten en een miljoen kussens die op de grond rond de waterpijp kunnen worden gelegd.

  Veel ditjes en datjes bij de hippie Boho

  Boho minimalisme

   

  Minimalisme in het interieur is het tegenovergestelde van boho-stijl. Maar als je echt wilt, dan zullen boho-elementen zelfs in het meest ingetogen interieur wortel schieten. Hiervoor zijn een paar heldere, contrasterende details voldoende - een paar kussens, een wandtapijt of een ironisch beeld.

  Minimalistische boho

  Boho loft

   

  Toen artiesten en muzikanten de lofts bereikten, werd het integreren van boho een kwestie van tijd. De boho-loft in het interieur wordt gekenmerkt door gezellige textiel accessoires en een lichte inrichting, die de bakstenen muren en hoge plafonds organisch aanvullen met metalen structuren en de stedelijke ruimte veranderen in het centrum van een bohemien levensstijl.

  Ook loften lonen zich tot de Bohemian stijl.

  Scandinavische boho

   

  Scandi boho-interieurs zijn een uitgebalanceerde en goed afgemeten dwaasheid in het hart van een ordelijke Scandinavische stijl. Heldere vazen ​​op een eikenhouten tafel, boeken met kleurrijke covers in een ongeverfde boekenkast, planten in veelkleurige bloempotten tegen witte muren en ramen, een meerlagige glazen kroonluchter in een bijna lege kamer - deze combinatie van Scandinavische stijl in een boho-interieur is heel geschikt.

  Scandinavisch gestijlde boho

  Wie past bij boho-stijl: voor- en nadelen

   

  Boho-stijl is gemaakt door creatieve mensen, bohemen, dus het is nog steeds geweldig voor mensen met een creatieve inslag. Maar als eerder zo'n interieur de armoede van kunstenaars verraadde, laat het nu zien dat de eigenaren zich graag omringen met dingen die ze leuk vinden en weten hoe ze een warme, gezellige ruimte kunnen creëren van een verscheidenheid aan objecten, duur en niet erg duur. Je kunt met je eigen handen een kamer in boho-stijl maken.

  Glamoureuze boho tafelversiering

  Het boho-interieur in het appartement maakt het mogelijk om elke ontwerprichting te combineren zoals u dat wilt, en niet zoals de regels voorschrijven. Daarom kun je niet bang zijn om de harmonie van stijl te vernietigen als je iets nieuws aan het interieur wilt toevoegen

   

  Voor- en nadelen van boho-stijl in het interieur

   

  Pluspunten

  • Geschikt voor elke kamer van elke grootte
  • Te combineren met elk interieur
  • Altijd gezellig, schattig, warm en romantisch
  • Het is niet nodig om nieuwe meubels te kopen
  • Geen grote reparaties nodig
  • Doe-het-zelf-inrichting ziet er organisch uit.
  • Je kunt de ruimte gemakkelijk transformeren
  • Nieuwe dingen passen harmonieus in het interieur.

  Minpunten

  • Verzadiging met dingen, meubels, objecten
  • Beeldjes en kisten verzamelen stof
  • Bonte, uitdagende, flitsende kleuren
  • Er zijn geen kant-en-klare oplossingen
  • Het kost tijd om het interieur in elkaar te zetten
  • Planten hebben verzorging nodig.
  • Natuurlijke materialen slijten snel
  • Constante controle over rommel is nodig.
  • Moeilijk schoon te maken, nergens om dingen te verbergen
  Blog: Boho chic, meer dan creatieve rommel

  Hoe de boho-stijl in het interieur toe te passen: tips voor verschillende kamers

   

  Het voordeel van de boho-stijl is dat de grootte van de kamer niet belangrijk is. Het ziet er geweldig uit in een kleine kamer, en in een klein appartement en in een groot huis. Het belangrijkste is om meubels, decor en verlichting correct te combineren.

   

  Boho appartement

   

  Voordat je begint met het toepassen van de boho-stijl in het interieur van het appartement, kun je het voorbereiden: de muren in reliëf pleisteren, schilderen in de hoofdkleur van het interieur of behang plakken met een heldere print. Je kunt je concentreren op een van de muren en er patronen op aanbrengen met een stencil. Behang kan zelfs op het plafond worden gelijmd. Als de muren van baksteen zijn, benadruk ze dan, sluit ze niet. Verberg ook geen communicatie - leidingen, balken, batterijen. Voor de vloer is het beter om natuurlijke materialen te kiezen - planken, parket, tegels, je kunt een ruwe afwerking hebben, verouderd. Verschillende glas-in-loodramen en mozaïeken zijn geweldig voor het decoreren van een appartement in boho-stijl.

  Boho appartement

  Boho huis

   

  Niet iedereen in het huishouden houdt misschien van de boho-stijl in het interieur van het huis, dus het is de moeite waard om met familieleden te overleggen voordat u besluit het hele huis op deze manier in te richten. Als er geen enkele oplossing is en het hele huis in bohemien stijl niet plaatsvindt, dan kun je stoppen bij de woonkamer, eetkamer of slaapkamer. En zodat het interieur niet uit elkaar valt, kan de ruimte worden gecombineerd met veelvoorkomende stijlelementen - bijvoorbeeld kleuren, decor, afwerkingen, heldere accenten, levende planten.

  Boho huis

  Boho woonkamer

   

  Een boho-woonkamer hoeft er niet uit te zien als een kunstgalerij en overladen te zijn met decor, beeldjes en bloemen. Het kan licht en ruim zijn als u alle ruimte goed organiseert en zich aan de algemene lijn houdt. Maar voor boho in het interieur van de woonkamer heb je zeker armen vol kleurrijke kussens op de bank nodig, poefs en banken die zowel als stoelen als als tafels kunnen worden gebruikt, verschillende vloerlampen met ongewone lampenkappen, een groteske kroonluchter met kristal of gekleurde glas.

  Een oude fluwelen fauteuil met een plaid overheen, een armoedige ladekast geërfd van een grootmoeder met een verzameling olifanten beeldjes erop, een smeedijzeren tafel past perfect in het interieur van een woonkamer in boho-stijl. De muren moeten worden versierd met heldere schilderijen, fotografie, maskers, wandtapijten. Leg dunne tapijten en stro paden op de vloer.

  Bohemian woonkamer inrichten
  Boho in de slaapkamer

  Boho slaapkamer

   

  De belangrijkste focus van het slaapkamer ontwerp in boho-stijl in het appartement is een houten of smeedijzeren bed met een chique baldakijn, veel lichte kussens in verschillende maten en vormen, en een sprei met etnische ornamenten. Samen toveren ze de slaapplaats om tot een fantastische tent van een oosterse prinses. De rol van een baldakijn kan worden gespeeld door een stuk chiffon stof, een enorme kanten plaid of meerdere enorme sjaal spreien die aan elkaar zijn verbonden met verschillende ornamenten of patronen die van een reis zijn meegebracht.

  De boho-stijl in het interieur van de slaapkamer wordt aangevuld met antieke kisten, kaptafels, rieten poefs. Je kunt de kamer decoreren met dromenvangers, vogelkooien, foto's, schilderijen, kaarsen en aromalampen. Het beste boho-decor in het interieur van de slaapkamer zijn staande lampen met gekleurde lampenkappen of gewoon sjaals die eroverheen zijn gegooid, die de kamer het juiste gedempt licht geven.

   

   

  Bohemian keuken met oranje tinten en mozaiek

  Boho keuken

   

  Voor een keuken in boho-stijl zijn stoelen in verschillende kleuren en stijlen, samen aan dezelfde tafel, perfect. Of u kunt zelfs zonder stoelen - ze kunnen eenvoudig worden vervangen door een houten bank met zachte kussens of matrassen.

  Samovars, aarden potten, decoratieve schalen met oosterse ornamenten, potten met kruiden kunnen op planken en tafels worden geplaatst, droge bloemen, trossen rode uien kunnen aan het plafond worden gehangen, lichte handdoeken en opzettelijk zelfgemaakte keramische schalen kunnen worden toegevoegd. Wat betreft kasten, ze moeten van hout, heterogeen, in Provençaalse of landelijke stijl zijn.

  Aandacht! Elke techniek is gecontra-indiceerd in de boho-stijl in het interieur van de keuken - alle koelkasten en magnetrons moeten in meubels worden ingebouwd of achter schermen of andere decoraties worden verborgen.

   

  Boho badkamer

   

  In de boho-stijl in het interieur van de badkamer is het belangrijkste vintage en pretentie van details. Antieke ladenkasten, verouderde kasten, versleten retro kranen, op maat gemaakte badkuipen en spoelbakken in Marokkaanse stijl passen beter bij de boho-stijl in het badkamer interieur dan glanzende moderne modellen.

  Als er ramen zijn, voeg dan glas-in-loodramen toe, tegels moeten gedempt of helemaal afwezig zijn. Het is beter om de muren te schilderen en ze op te hangen met tekeningen, tapijten en spiegels met zwartgeblakerd amalgaam. Je kunt allerlei rieten dozen, kisten, manden, planten, kaarsen toevoegen - elk decor in boho-stijl in het interieur van de badkamer is goed om de kou van modern sanitair te dempen.

  Bohemian badkamer met extra groen
  Boho kinderkamer

  Boho voor kinderen

   

  Een kinderkamer in boho-stijl is een sprookjeswereld waar fantasieën de vrije loop kunnen gaan. Volledige toegeeflijkheid en vrijheid om de ruimte met alles te vullen, maak het gemakkelijk om met je eigen handen een boho-interieur te creëren.

  Wat kan worden gebruikt om een ​​boho-stijl interieur te creëren: handgemaakte patchwork quilts, kussens, een luifel tent, gekleurde slingers, poefs, frameloze ligbedden, veel tekeningen aan de muur, grappige, opzichtige kroonluchters en zelfs een hangmat of hangstoel.

   

  Datsja boho

   

  Dacha is de meest Boheemse plek van allemaal. De boho-stijl kristalliseert hier geleidelijk, vanzelf. Eerst verschijnt een massieve oude houten tafel, dan brengt iemand de overblijfselen van stoelen uit verschillende sets, die het jammer is om weg te gooien, matten, strobedden worden eraan toegevoegd - en nu weeft iemand macramé voor gordijnen en spreien, naait een patchwork sprei, bedekt het met kleurrijke kussens harde zelfgemaakte poef en doet dood hout in oude metalen blikken.

  Datsja boho

  Zo voeg je een boho-stijl sfeer toe aan je interieur: checklist

   

  Meubels in Boho-stijl

  • Zachte bank met heldere hoes
  • Hemelbed
  • Rieten of stoffen poef
  • Gesmede of textiele poef
  • Lage tafel gemaakt van dozen of pallets
  • Vintage dressoir, ladekast of kledingkast
  • Werkbladen van hout of steen
  • Stoelen en krukken in verschillende vormen

  Boho-decoraties

  • Kussens in alle maten, patronen en vormen
  • Wandtapijten met etnische patronen op de muren
  • Lichte dekens, spreien, patchwork quilts
  • Veelkleurige tapijten, paden, vloermatten
  • Franje, kwastjes, macramé, stro, kralen
  • Bloempotten met levende planten en vazen ​​met dood hout
  • Diverse beeldjes en souvenirs
  • Fotolijsten, posters, foto's aan de muren
  Boho stijl verlichting
  • Grote ramen voor natuurlijk licht
  • Alleen geel warm elektrisch licht
  • Artistieke kroonluchter in kristal, glas, rotan of hout
  • Vloerlamp bij de fauteuil met diffuus licht
  • Tafellamp met opengewerkte lampenkap
  • Zelfgemaakte kroonluchter van flessen of blikjes
  • Glazen schansen geverfd met glas-in-lood verf
  • Veel kaarsen in verschillende formaten kandelaars

  In de boho-stijl hangt alles af van het karakter en de smaak van de eigenaar van het interieur - hij en alleen hij zou tussen al deze dingen gezellig en comfortabel moeten zijn. Daarom is elk boho-interieur uniek en weerspiegelt het het karakter van degene die het heeft verzameld.

  Boho gestijlde meubels
  Bohemian Boho Interieurdecoratie Woonaccassoires

  ← Ouder bericht Nieuwer bericht →