BOHO stijl in het interieur: Bohemian chic in plaats van creatieve rommel.

Een gedetailleerde gids voor boho-stijl en een checklist voor het toevoegen van bohemian chic aan elk interieur met meubels, decor en planten. 

 

Boho style
Als je thuis veel veelkleurige kussens, tapijten en spreien met etnische patronen, heldere ongebruikelijke meubels, originele snuisterijen en handgemaakte gadgets hebt, dan is dit hoogstwaarschijnlijk geen creatieve puinhoop, maar bohemien chic. De boho-stijl in het interieur stelt je in staat om geen strikte regels te volgen, geen kant-en-klare oplossingen te gebruiken, ongerijmd te combineren en de ruimte artistiek te vervuilen. Maar om boho chic echt mooi aan te brengen, moet je goede smaak en geduld hebben. Zelfs deze schijnbaar chaotische stijl heeft zijn eigen logica en harmonie. We hebben een gedetailleerde gids samengesteld met beschrijvingen van verschillende boho interieuren, evenals een eenvoudige checklist voor het toevoegen van bohemian chic aan elk interieur met behulp van meubels, decor en planten.

Boho in het interieur: basisprincipes

"Boho" is een afgeleide van "bohemen". Ooit werd Bohemen een land genoemd dat op de plek van het moderne Tsjechië lag. De Boii woonden daar - de Kelten, die door Europa zwierven, verzamelden alles wat voorhanden was en namen de cultuur en tradities van verschillende volkeren in zich op. Later werden zigeuners, rondtrekkende artiesten, muzikanten en circusartiesten bohemen genoemd, en nu zijn ze vertegenwoordigers van creatieve beroepen: acteurs, artiesten, schrijvers. De bohemien manier van leven is zorgeloos, zorgeloos, frivool. In boho houdt interieurontwerp zich aan dezelfde principes - dit zijn objecten uit verschillende delen van de wereld, comfort uit het niets, oude meubels gevonden op een rommelmarkt, allerlei soorten tapijten, spreien en wandtapijten die kale muren en vloeren bedekken.

Eclecticisme

Met Boho kun je verschillende interieur gebieden in één ruimte combineren. Er zijn geen beperkingen en het is niet nodig om stilistische integriteit te behouden. Om de kamer er echter niet uit te laten zien als een antiekwinkel, is het raadzaam om bij één motief te blijven: bijvoorbeeld oosters of Europees, en ook om het accent kleurenschema te bepalen. Dus de ruimte zal integriteit krijgen en de mix van stijlen zal attent zijn, niet toevallig. 

Boho Bohemian stijl

Contrast

Het appartement in boho-stijl zit vol contrasten en combinaties van het ongerijmde. Bijvoorbeeld duur parket met witgekalkte bakstenen muren. Of versieringen met stroken met eenvoudige houten meubelen. Of een rode plaid met een blauwe bank. In één ruimte kun je verschillende materialen mengen: zijde met katoen, hout met baksteen, tegels met metaal. Gebruik textiel met een contrasterend patroon en blaas een neutrale achtergrond op met felle accenten.

Belangrijk! Boho is comfort en ontspanning omringd door je favoriete dingen. Daarom kun je niet zonder gestoffeerde meubels. Allerlei fauteuils, poefs, banken waarin je kunt verdrinken, stoelen met zachte rugleuningen en zittingen zijn een aanrader.

Felle kleuren

Een kenmerk van interieur in boho-stijl zijn provocerende, felle kleuren. Vooral populair zijn rode, blauwe, oranje, gele, groene kleuren van natuurlijke tinten. Meestal kiezen ze een basis kleurenschema, inclusief neutrale lichte tinten, waaraan ze al een verscheidenheid aan pakkende accenten toevoegen: spreien, panelen, gordijnen, lampenkappen. In één interieur worden veel verschillende kleuren gebruikt, waardoor de meest onverwachte combinaties ontstaan ​​en de ruimte de perfecte mate van razernij krijgt.

Natuurlijkheid

Ondanks de actieve mix van stijlen, is het moeilijk om hightech te ontmoeten in een boho-stijl interieur vanwege de inzet voor natuurlijke materialen. Maar houten meubels in de stijl van vintage chic of rieten decor in landelijke stijl zijn eenvoudig. 

Ja

 • Hout               
 • Rotan
 • Steen
 • Leer
 • Katoen
 • Zijde
 • Huiden

  Nee

  • Metaal
  • Artificiële steen
  • Plexiglas
  • PVC
  • Acryl
  • Vinyl
  • Schuimbord
  • Linoleum

  Textiel en decor

  Kenmerken van de boho-stijl in het interieur zijn een verscheidenheid aan boho-decor en textiel. Allerlei verzamelingen beeldjes, lampen, fotolijsten, schilderijen, kandelaars, vazen ​​en andere grappige kleine dingen die in de loop der jaren zijn verzameld, diverse handgemaakte uit de verkoop, rommel van rommelmarkten, reissouvenirs, maskers, familiestukken dierbaar aan de hart - alles vindt zijn plaats in het boho-appartement. En natuurlijk meer lichte kussens, dekens, vloerkleden van alles op een rij - fluweel, satijn, linnen, katoen, zijde, met of zonder franje - het maakt niet uit.

   

   

   

  Soorten boho-stijl

  Met alle vrijheid van zelfexpressie en individualiteit van elke kamer in de boho-stijl, onderscheiden ontwerpers verschillende soorten boho, waarbinnen er bepaalde regels zijn voor lay-out en combinatie van kleuren en texturen. Dit is niet zozeer een verplichte classificatie als wel een aanbeveling classificatie die helpt om de elementen van de boho-stijl in het interieur te structureren en een min of meer gecontroleerde chaos te creëren.

   

  Boho chic

  Boho chique stijl in het interieur is flitsende luxe, echte zigeuner. Om met je eigen handen boho chic in het interieur te creëren, heb je veel goud en kristal nodig. Met zo'n boho ziet de kamer er erg duur en rijk uit: tapijten, sieraden, borden, dure stoffering, luxe inrichting. Het geval waarin het geaccumuleerde kan worden aangetoond zonder angst om belachelijk te lijken.

   

   

   

   

  Eco boho

  In eco boho in het interieur is alles gemaakt van natuurlijke materialen - rieten meubels, stro beddengoed, linnen spreien, aardewerk. Natuurlijke en etnische motieven overheersen hier. Een speciale plaats in het interieur van de eco-boho-stijl wordt ingenomen door kamerplanten - er zijn er veel, veel, wat de pakkende richting natuurlijkheid en verfijning geeft.  Glamoureuze boho

  Glamoureuze boho heeft veel verschillende glanzende snuisterijen, kralen gordijnen, kant, veren, strass-steentjes, vintage items. Dit is een 100% meisjesachtig interieur waarin de hele wereld verborgen zit: hier vind je originele beeldjes die je op een rommelmarkt hebt gekocht, ambachten uit een reis naar India, kisten van een garage sale. Zelfs een kleine kamer in zo'n boho-stijl ziet er luxueus uit.

   

   

  Boho-klassieker

  Ingetogen combinatie van klassieke meubels en etnische motieven. Strikte meubels gaan verloren onder fluwelen spreien en satijnen kussens, beige muren onder heldere wandtapijten met contrasterende patronen en uitgebreide vitrages voor de ramen. Dit is een kans om een ​​rustig interieur met heldere details nieuw leven in te blazen.

   

   

  Hippie boho

  Dankzij de hippies heeft de boho-stijl een nieuwe adem gekregen, is het vleugje decadentie verdwenen en is er een sfeer van ontspanning en levensvreugde ontstaan. Het hippie boho-interieur is gevuld met etnisch decor, macrame, dromenvangers, verschillende muziekinstrumenten en een miljoen kussens die op de grond rond de waterpijp kunnen worden gelegd.

   

  Boho minimalisme

  Minimalisme in het interieur is het tegenovergestelde van boho-stijl. Maar als je echt wilt, dan zullen boho-elementen zelfs in het meest ingetogen interieur wortel schieten. Hiervoor zijn een paar heldere, contrasterende details voldoende - een paar kussens, een wandtapijt of een ironisch beeld.

   

  Boho loft

  Toen artiesten en muzikanten de lofts bereikten, werd het integreren van boho een kwestie van tijd. De boho-loft in het interieur wordt gekenmerkt door gezellige textiel accessoires en een lichte inrichting, die de bakstenen muren en hoge plafonds organisch aanvullen met metalen structuren en de stedelijke ruimte veranderen in het centrum van een bohemien levensstijl.

   

  Scandinavische boho

  Scandi boho-interieurs zijn een uitgebalanceerde en goed afgemeten dwaasheid in het hart van een ordelijke Scandinavische stijl. Heldere vazen ​​op een eikenhouten tafel, boeken met kleurrijke covers in een ongeverfde boekenkast, planten in veelkleurige bloempotten tegen witte muren en ramen, een meerlagige glazen kroonluchter in een bijna lege kamer - deze combinatie van Scandinavische stijl in een boho-interieur is heel geschikt.  Wie past bij boho-stijl: voor- en nadelen

   

  Boho-stijl is gemaakt door creatieve mensen, bohemen, dus het is nog steeds geweldig voor mensen met een creatieve inslag. Maar als eerder zo'n interieur de armoede van kunstenaars verraadde, laat het nu zien dat de eigenaren zich graag omringen met dingen die ze leuk vinden en weten hoe ze een warme, gezellige ruimte kunnen creëren van een verscheidenheid aan objecten, duur en niet erg duur. Je kunt met je eigen handen een kamer in boho-stijl maken.

   

  Het boho-interieur in het appartement maakt het mogelijk om elke ontwerprichting te combineren zoals u dat wilt, en niet zoals de regels voorschrijven. Daarom kun je niet bang zijn om de harmonie van stijl te vernietigen als je iets nieuws aan het interieur wilt toevoegen.

   

  Voor- en nadelen van boho-stijl in het interieur

   

  Pluspunten

  • Geschikt voor elke kamer van elke grootte
  • Te combineren met elk interieur
  • Altijd gezellig, schattig, warm en romantisch
  • Het is niet nodig om nieuwe meubels te kopen
  • Geen grote reparaties nodig
  • Doe-het-zelf-inrichting ziet er organisch uit.
  • Je kunt de ruimte gemakkelijk transformeren
  • Nieuwe dingen passen harmonieus in het interieur.

   

  Minpunten

  • Verzadiging met dingen, meubels, objecten
  • Beeldjes en kisten verzamelen stof
  • Bonte, uitdagende, flitsende kleuren
  • Er zijn geen kant-en-klare oplossingen
  • Het kost tijd om het interieur in elkaar te zetten
  • Planten hebben verzorging nodig.
  • Natuurlijke materialen slijten snel
  • Constante controle over rommel is nodig.
  • Moeilijk schoon te maken, nergens om dingen te verbergen

   

   

  Hoe de boho-stijl in het interieur toe te passen: tips voor verschillende kamers

   

  Het voordeel van de boho-stijl is dat de grootte van de kamer niet belangrijk is. Het ziet er geweldig uit in een kleine kamer, en in een klein appartement en in een groot huis. Het belangrijkste is om meubels, decor en verlichting correct te combineren.

   

  Boho appartement

  Voordat je begint met het toepassen van de boho-stijl in het interieur van het appartement, kun je het voorbereiden: de muren in reliëf pleisteren, schilderen in de hoofdkleur van het interieur of behang plakken met een heldere print. Je kunt je concentreren op een van de muren en er patronen op aanbrengen met een stencil. Behang kan zelfs op het plafond worden gelijmd. Als de muren van baksteen zijn, benadruk ze dan, sluit ze niet. Verberg ook geen communicatie - leidingen, balken, batterijen. Voor de vloer is het beter om natuurlijke materialen te kiezen - planken, parket, tegels, je kunt een ruwe afwerking hebben, verouderd. Verschillende glas-in-loodramen en mozaïeken zijn geweldig voor het decoreren van een appartement in boho-stijl.

   

  Boho huis

  Niet iedereen in het huishouden houdt misschien van de boho-stijl in het interieur van het huis, dus het is de moeite waard om met familieleden te overleggen voordat u besluit het hele huis op deze manier in te richten. Als er geen enkele oplossing is en het hele huis in bohemien stijl niet plaatsvindt, dan kun je stoppen bij de woonkamer, eetkamer of slaapkamer. En zodat het interieur niet uit elkaar valt, kan de ruimte worden gecombineerd met veelvoorkomende stijlelementen - bijvoorbeeld kleuren, decor, afwerkingen, heldere accenten, levende planten.

   

  Boho woonkamer

  Een boho-woonkamer hoeft er niet uit te zien als een kunstgalerij en overladen te zijn met decor, beeldjes en bloemen. Het kan licht en ruim zijn als u alle ruimte goed organiseert en zich aan de algemene lijn houdt. Maar voor boho in het interieur van de woonkamer heb je zeker armen vol kleurrijke kussens op de bank nodig, poefs en banken die zowel als stoelen als als tafels kunnen worden gebruikt, verschillende vloerlampen met ongewone lampenkappen, een groteske kroonluchter met kristal of gekleurde glas.

   

  Een oude fluwelen fauteuil met een plaid overheen, een armoedige ladekast geërfd van een grootmoeder met een verzameling olifanten beeldjes erop, een smeedijzeren tafel past perfect in het interieur van een woonkamer in boho-stijl. De muren moeten worden versierd met heldere schilderijen, fotografie, maskers, wandtapijten. Leg dunne tapijten en stro paden op de vloer.

   

   

   

  Boho slaapkamer

  De belangrijkste focus van het slaapkamer ontwerp in boho-stijl in het appartement is een houten of smeedijzeren bed met een chique baldakijn, veel lichte kussens in verschillende maten en vormen, en een sprei met etnische ornamenten. Samen toveren ze de slaapplaats om tot een fantastische tent van een oosterse prinses. De rol van een baldakijn kan worden gespeeld door een stuk chiffon stof, een enorme kanten plaid of meerdere enorme sjaal spreien die aan elkaar zijn verbonden met verschillende ornamenten of patronen die van een reis zijn meegebracht.

   

  De boho-stijl in het interieur van de slaapkamer wordt aangevuld met antieke kisten, kaptafels, rieten poefs. Je kunt de kamer decoreren met dromenvangers, vogelkooien, foto's, schilderijen, kaarsen en aromalampen. Het beste boho-decor in het interieur van de slaapkamer zijn staande lampen met gekleurde lampenkappen of gewoon sjaals die eroverheen zijn gegooid, die de kamer het juiste gedempt licht geven.

   

   

  Boho keuken

  Voor een keuken in boho-stijl zijn stoelen in verschillende kleuren en stijlen, samen aan dezelfde tafel, perfect. Of u kunt zelfs zonder stoelen - ze kunnen eenvoudig worden vervangen door een houten bank met zachte kussens of matrassen.

   

  Samovars, aarden potten, decoratieve schalen met oosterse ornamenten, potten met kruiden kunnen op planken en tafels worden geplaatst, droge bloemen, trossen rode uien kunnen aan het plafond worden gehangen, lichte handdoeken en opzettelijk zelfgemaakte keramische schalen kunnen worden toegevoegd. Wat betreft kasten, ze moeten van hout, heterogeen, in Provençaalse of landelijke stijl zijn.

   

  Aandacht! Elke techniek is gecontra-indiceerd in de boho-stijl in het interieur van de keuken - alle koelkasten en magnetrons moeten in meubels worden ingebouwd of achter schermen of andere decoraties worden verborgen.

   

  Boho badkamer

  In de boho-stijl in het interieur van de badkamer is het belangrijkste vintage en pretentie van details. Antieke ladenkasten, verouderde kasten, versleten retro kranen, op maat gemaakte badkuipen en spoelbakken in Marokkaanse stijl passen beter bij de boho-stijl in het badkamer interieur dan glanzende moderne modellen.

   

  Als er ramen zijn, voeg dan glas-in-loodramen toe, tegels moeten gedempt of helemaal afwezig zijn. Het is beter om de muren te schilderen en ze op te hangen met tekeningen, tapijten en spiegels met zwartgeblakerd amalgaam. Je kunt allerlei rieten dozen, kisten, manden, planten, kaarsen toevoegen - elk decor in boho-stijl in het interieur van de badkamer is goed om de kou van modern sanitair te dempen.

   

   

   

  Boho voor kinderen

  Een kinderkamer in boho-stijl is een sprookjeswereld waar fantasieën de vrije loop kunnen gaan. Volledige toegeeflijkheid en vrijheid om de ruimte met alles te vullen, maak het gemakkelijk om met je eigen handen een boho-interieur te creëren.

   

  Wat kan worden gebruikt om een ​​boho-stijl interieur te creëren: handgemaakte patchwork quilts, kussens, een luifel tent, gekleurde slingers, poefs, frameloze ligbedden, veel tekeningen aan de muur, grappige, opzichtige kroonluchters en zelfs een hangmat of hangstoel.

   

   

  Datsja boho

  Dacha is de meest Boheemse plek van allemaal. De boho-stijl kristalliseert hier geleidelijk, vanzelf. Eerst verschijnt een massieve oude houten tafel, dan brengt iemand de overblijfselen van stoelen uit verschillende sets, die het jammer is om weg te gooien, matten, strobedden worden eraan toegevoegd - en nu weeft iemand macramé voor gordijnen en spreien, naait een patchwork sprei, bedekt het met kleurrijke kussens harde zelfgemaakte poef en doet dood hout in oude metalen blikken.

   

   

  Zo voeg je een boho-stijl sfeer toe aan je interieur: checklist

   

  Meubels in Boho-stijl

  • Zachte bank met heldere hoes
  • Hemelbed
  • Rieten of stoffen poef
  • Gesmede of textiele poef
  • Lage tafel gemaakt van dozen of pallets
  • Vintage dressoir, ladekast of kledingkast
  • Werkbladen van hout of steen
  • Stoelen en krukken in verschillende vormen

   

  Boho-decoraties

  • Kussens in alle maten, patronen en vormen
  • Wandtapijten met etnische patronen op de muren
  • Lichte dekens, spreien, patchwork quilts
  • Veelkleurige tapijten, paden, vloermatten
  • Franje, kwastjes, macramé, stro, kralen
  • Bloempotten met levende planten en vazen ​​met dood hout
  • Diverse beeldjes en souvenirs
  • Fotolijsten, posters, foto's aan de muren

   

  Boho stijl verlichting

  • Grote ramen voor natuurlijk licht
  • Alleen geel warm elektrisch licht
  • Artistieke kroonluchter in kristal, glas, rotan of hout
  • Vloerlamp bij de fauteuil met diffuus licht
  • Tafellamp met opengewerkte lampenkap
  • Zelfgemaakte kroonluchter van flessen of blikjes
  • Glazen schansen geverfd met glas-in-lood verf
  • Veel kaarsen in verschillende formaten kandelaars

   

  In de boho-stijl hangt alles af van het karakter en de smaak van de eigenaar van het interieur - hij en alleen hij zou tussen al deze dingen gezellig en comfortabel moeten zijn. Daarom is elk boho-interieur uniek en weerspiegelt het het karakter van degene die het heeft verzameld.

   

  Bohemian Boho

  ← Ouder bericht Nieuwer bericht →