The perfect place for your style

Dining room decoration - decoration

Our complete guide on:

Furnishing the dining room

The dining room is one of the easiest rooms in the house to furnish. It is generally a simple design process with fewer pieces of furniture. We all know the purpose of a dining room, so as long as you have comfortable chairs and a table, it's hard to mess up your dining room design!

Anyway, if you want to make sure everyone is comfortable in your dining room , then keep reading to learn about the essentials when it comes to decorating, styling and designing the dining room.

Combinable styles for every dining room

BOHO / Bohemian

Industrial

Modern

Classic

Retro

Minimalism

Instagram

Curious about new products, unboxing and promotions for your interior and style? Follow us on Instagram and always stay up to date with the latest trends and styles.

stap voor stap vormgeven en gebruik maken van eetkamer decoratie


Eetkamermeubels

Uw eerste overweging zal waarschijnlijk het meubilair zijn. Hier zijn de belangrijkste meubels die het vaakst in eetkamers worden gevonden:

  • Eettafel - Kan niet dineren zonder de tafel, toch?
  • Eetkamerstoelen - Kan zo eenvoudig of stijlvol zijn als je wilt
  • Buffet - Een laag bij de grond meubelstuk dat wordt gebruikt voor opslag
  • Hutch - Een groot, hoog meubel met open planken of kasten voor het opbergen van porselein

Niet te veel, toch? Op zijn minst zijn de eerste twee meubels duidelijk noodzakelijke eetkamerbenodigdheden, maar de laatste twee zijn optioneel, afhankelijk van de grootte van uw ruimte.

...

Buffetten en hokken zijn ideaal voor het opbergen van extra borden en bestek. Je kunt ook extra eten bovenop een buffet bewaren als je een groot etentje organiseert. Onderschat nooit de voordelen van extra opbergruimte in elke kamer van uw huis!

Decoratietips

Het inrichten van je eetkamer hoeft niet ingewikkeld of stressvol te zijn. Met een paar simpele aanrakingen tover je je eetkamer snel om tot een gezellige plek voor etentjes en heerlijke maaltijden thuis. Hier zijn een paar ideeën om te overwegen om uw eetkamer wat persoonlijkheid te geven:

  • Hang interessante kunst aan de muur
  • Porselein uitstallen in een hok
  • Bewaar extra keukengerei in de buffetkasten
  • Plaats een middelpunt of seizoensbloemen op de eettafel
  • Voeg een eettafelloper of tafelkleed toe
  • Zet twee tafellampen op het buffet

De decoraties die u kiest, moeten uw persoonlijkheid uitdrukken en het thema dat u kiest, moet consistent zijn in uw hele huis. Dat gezegd hebbende, wees niet bang om te spelen en de kamer een unieke draai te geven.


Ontwerptips

Probeer ten minste 60 cm ruimte te laten tussen uw eetkamerstoelen (uitgedrukt natuurlijk) en de muren van uw eetkamer.

60 cm is ook de hoeveelheid tafelruimte die nodig is (in de lengte) per gast om ervoor te zorgen dat iedereen voldoende ruimte heeft om comfortabel aan tafel te eten!

Als je eetkamerstoelen met armleuningen hebt, moeten de armleuningen gemakkelijk onder de eettafel zelf passen als de stoelen zijn ingeschoven. Dit zorgt ervoor dat je gasten comfortabel op hun armen kunnen rusten en dat je eetkamerstoelen goed onder de tafel kunnen worden opgeborgen als ze niet zijn in gebruik.

Eetkamertapijten moeten groot genoeg zijn om onder alle voeten van de stoelen te rusten wanneer de stoelen bezet of uitgetrokken zijn. Je wilt niet dat gasten gedeeltelijk op het tapijt zitten terwijl ze in hun stoel zitten. Een goede vuistregel is om minimaal 90 cm tussen de rand van uw eettafel en de rand van uw vloerkleed te laten.

Ga voor een dun, makkelijk schoon te maken vloerkleed in de eetkamer. Blijf uit de buurt van dikke of shag-tapijten die alles kunnen verbergen dat van de tafel valt.

Let op de verhoudingen. Je eetkamerstoelen moeten in verhouding staan ​​tot je eettafel. Niets te groot of te klein. Uw eetkamerkroonluchter mag niet meer dan de helft van de breedte van uw eettafel zijn. Hoe groter de tafel, hoe groter de lamp!

Kunst in de eetkamer mag nooit groter zijn dan de eettafel. We weten allemaal waarom we om te beginnen in deze kamer zijn, dus leid de aandacht niet af van de hoofdattractie met een extra groot kunstwerk aan de muur!