De perfecte plek voor jouw stijl

Eetkamer inrichten - decoratie

Onze complete gids over:

Het inrichten van de eetkamer

De eetkamer is een van de gemakkelijkste kamers in huis om in te richten. Het is over het algemeen een eenvoudig ontwerpproces met minder meubelstukken. We kennen allemaal het doel van een eetkamer, dus zolang je comfortabele stoelen en een tafel hebt, is het moeilijk om je eetkamerontwerp te verknoeien!

Hoe dan ook, als je ervoor wilt zorgen dat iedereen comfortabel is in je eetkamer, blijf dan lezen om meer te weten te komen over de essentie als het gaat om het decoreren, stylen en ontwerpen van de eetkamer.

Combineerbare stijlen voor elke eetkamer

BOHO / Bohemian

Industrieel

Modern

Klassiek

Retro

Minimalisme

Instagram

Benieuwd naar nieuwe producten, unboxing en promoties voor je interieur en stijl? Volg ons op Instagram en blijf altijd op de hoogte van de nieuwste trends en stijlen.

stap voor stap vormgeven en gebruik maken van eetkamer decoratie


Eetkamermeubels

Uw eerste overweging zal waarschijnlijk het meubilair zijn. Hier zijn de belangrijkste meubels die het vaakst in eetkamers worden gevonden:

  • Eettafel - Kan niet dineren zonder de tafel, toch?
  • Eetkamerstoelen - Kan zo eenvoudig of stijlvol zijn als je wilt
  • Buffet - Een laag bij de grond meubelstuk dat wordt gebruikt voor opslag
  • Hutch - Een groot, hoog meubel met open planken of kasten voor het opbergen van porselein

Niet te veel, toch? Op zijn minst zijn de eerste twee meubels duidelijk noodzakelijke eetkamerbenodigdheden, maar de laatste twee zijn optioneel, afhankelijk van de grootte van uw ruimte.

...

Buffetten en hokken zijn ideaal voor het opbergen van extra borden en bestek. Je kunt ook extra eten bovenop een buffet bewaren als je een groot etentje organiseert. Onderschat nooit de voordelen van extra opbergruimte in elke kamer van uw huis!

Decoratietips

Het inrichten van je eetkamer hoeft niet ingewikkeld of stressvol te zijn. Met een paar simpele aanrakingen tover je je eetkamer snel om tot een gezellige plek voor etentjes en heerlijke maaltijden thuis. Hier zijn een paar ideeën om te overwegen om uw eetkamer wat persoonlijkheid te geven:

  • Hang interessante kunst aan de muur
  • Porselein uitstallen in een hok
  • Bewaar extra keukengerei in de buffetkasten
  • Plaats een middelpunt of seizoensbloemen op de eettafel
  • Voeg een eettafelloper of tafelkleed toe
  • Zet twee tafellampen op het buffet

De decoraties die u kiest, moeten uw persoonlijkheid uitdrukken en het thema dat u kiest, moet consistent zijn in uw hele huis. Dat gezegd hebbende, wees niet bang om te spelen en de kamer een unieke draai te geven.


Ontwerptips

Probeer ten minste 60 cm ruimte te laten tussen uw eetkamerstoelen (uitgedrukt natuurlijk) en de muren van uw eetkamer.

60 cm is ook de hoeveelheid tafelruimte die nodig is (in de lengte) per gast om ervoor te zorgen dat iedereen voldoende ruimte heeft om comfortabel aan tafel te eten!

Als je eetkamerstoelen met armleuningen hebt, moeten de armleuningen gemakkelijk onder de eettafel zelf passen als de stoelen zijn ingeschoven. Dit zorgt ervoor dat je gasten comfortabel op hun armen kunnen rusten en dat je eetkamerstoelen goed onder de tafel kunnen worden opgeborgen als ze niet zijn in gebruik.

Eetkamertapijten moeten groot genoeg zijn om onder alle voeten van de stoelen te rusten wanneer de stoelen bezet of uitgetrokken zijn. Je wilt niet dat gasten gedeeltelijk op het tapijt zitten terwijl ze in hun stoel zitten. Een goede vuistregel is om minimaal 90 cm tussen de rand van uw eettafel en de rand van uw vloerkleed te laten.

Ga voor een dun, makkelijk schoon te maken vloerkleed in de eetkamer. Blijf uit de buurt van dikke of shag-tapijten die alles kunnen verbergen dat van de tafel valt.

Let op de verhoudingen. Je eetkamerstoelen moeten in verhouding staan ​​tot je eettafel. Niets te groot of te klein. Uw eetkamerkroonluchter mag niet meer dan de helft van de breedte van uw eettafel zijn. Hoe groter de tafel, hoe groter de lamp!

Kunst in de eetkamer mag nooit groter zijn dan de eettafel. We weten allemaal waarom we om te beginnen in deze kamer zijn, dus leid de aandacht niet af van de hoofdattractie met een extra groot kunstwerk aan de muur!