Slaapkamer inspiratie blogpost

Slaapkamer inspiratie: hoe maak je een sfeervolle slaapkamer?

Al je 2023 slaapkamer inspiratie en decoratie vragen beantwoord.

Ken je die slaapkamers waar je gewoon in leeft? Mooi gestyled, alles op zijn plaats, nodigt uit om onder de dekens te kruipen met zijden pyjama's, een goed boek en misschien zelfs een glas wijn.

Wij vinden dat jij het ook verdient om thuis te komen in de slaapkamer van je dromen.

 

Wat is de beste manier om kunst boven een bed te plaatsen?

We houden van een goed art statement boven een bed! Het helpt het oog naar boven te trekken en verankert het bed aan het plafond. We zijn vaak voorstander van een uniek, te groot kunstmoment vanwege de verfijnde eenvoud maar je kunt ook een meer galeriestijl overwegen (probeer een reeks bijpassende lijsten met een consistent motief).

 

Wat is de beste manier om kunst boven een bed te plaatsen?

Wat is 'essentieel' slaapkamermeubilair?

We vinden 'essentieel' bijna altijd relatief. Maar als we een paal in de grond zou steken, zouden we zeker zeggen een bed (geen verrassing daar), een soort hard oppervlak om als nachtkastje te gebruiken (je wekker 'telefoon' en het laatste boek dat je begon te lezen moet weg ergens), en ten minste één lamp (plafondverlichting is te stimulerend als je naar bed gaat). We zien vaak een vorm van kledingopslag, zoals een dressoir, in onze slaapkamerontwerpen, maar voor bijzonder kleine ruimtes die niet de vierkante meters hebben, zouden we willen voorstellen om in plaats daarvan creatieve kastopslag te overwegen.

 

Is er een manier om een chique slaapkamer te hebben zonder wit beddengoed?

Iedereen is fan van fris wit linnengoed, maar er zijn zoveel mooie beddengoedopties om in kleur of patroon te brengen. Vooral als je iets moderners en dramatischer wilt doen, of als je meer van het boho- of cottagecore genre houdt.

 

Is er een manier om een chique slaapkamer te hebben zonder wit beddengoed?

Hoe integreer je een bureau in een slaapkamer?

Gezien meer dan twee jaar 'stay at home' levensstijl, denk ik dat veel mensen voor de uitdaging stonden om een woonruimte voor twee doeleinden te creëren, inclusief een thuiskantoor in de slaapkamer. Goed nieuws: het is absoluut te doen! Enkele eenvoudige richtlijnen... Blijf binnen het algehele kamerpalet, behoud een consistente ontwerp esthetiek en stijl voor een samenhangend vignet in uw ruimte. Overweeg manieren om de aandacht naar boven te trekken met kunstwerken boven het bureau of zelfs met verticale planken.

 

Hoe integreer je een bureau in een slaapkamer?

Wat zijn jouw ideeën als we maar één nachtkastje hebben?

Hoewel we dol zijn op dubbele nachtkastjes, zijn we ook fan van een meer eclectisch, asymmetrisch ontwerp. Als je een kleinere slaapkamer hebt, overweeg dan om het dressoir aan de andere kant van het bed te plaatsen voor extra lamplicht en ruimte op een hard oppervlak. Of probeer een vintage kruk, gestapeld met salontafelboeken, of zelfs een klein voetstuk, om als tweede nachtkastje te dienen. Of sla het nachtkastje helemaal over en ga gewoon voor een plug-in wandkandelaar.

 

Welke raambekleding is het beste als ramen gedeeltelijk worden verduisterd door meubels?

Ga met vouwgordijnen. Ze voegen textuur en zachtheid toe aan de bovenkant van uw vensters, zonder de scène rommelig te maken. En bonus: scherm buitenlicht af voor een rustigere nachtrust.

 

Kun je vloerkleden op tapijt leggen?

Voel je vrij om - en daarmee bedoel ik, alsjeblieft! Zorg er gewoon voor dat de twee goed samen spelen. 

Slaapkamer inspiratie tip: natuurlijke schapenvachten op de vloer, bed of zetel geven altijd een extra gezellige touch. 

 

Hoe kan ik een 20 jaar oude bijpassende set vandaag binnenhalen zonder de bankroet te gaan?

Het hangt natuurlijk altijd af van de stijl, maar er zijn een aantal manieren om een set op te frissen met een beetje design inspiratie en elleboogvet. Veel oude sets zijn bijzonder donker en zwaar, dus overweeg strippen en kleuren tot een lichtere wasbeurt voor een meer actuele, natuurlijke esthetiek. Of schilder gewoon in een toon die bij je palet past (een leuke en frisse draai is om heel helder en levendig te gaan). Probeer ook de hardware bij te werken voor een gemakkelijke, budgetvriendelijke facelift. Als je niet van de DIY-scene houdt, kun je nog zoveel doen met styling om je ruimte naar een hoger niveau te tillen.

 

Is behang op ALLE muren te veel? Vooral als het donkerder is?

NEE! Slaapkamers zijn een absoluut geweldige ruimte om all-in te gaan met behang, van muur tot muur tot muur. En hoe dan ook, als gedurfd en kleurrijk jouw ding is, steunen we dit en juichen we je toe! De truc is om het papier in evenwicht te brengen met licht linnen en decor, bij voorkeur in vaste stoffen, om de ruimte op te fleuren en als visuele rust te dienen.

Slaapkamer inspiratie blog: Is behang op ALLE muren te veel?

Slaapkamer inspiratie: 3 extra ideeën

Grootschalig kunstwerk

Dit is het moment om al je prachtige kunstwerken op grote schaal te laten schitteren.
Een enkel, groot stuk of een set van twee of meer frames kan de bijna altijd lege ruimte in de kamer opvullen - boven het bed.
Als u op zoek bent naar hoogwaardige, maar betaalbare kunst voor uw huis, raad ik deze voorbeelden aan:

Tip: Als je kunstwerken boven het bed hangt, zorg er dan voor dat je het een voet of minder boven het hoogste punt van een hoofdeinde hangt om een ongemakkelijke rivier van ruimte tussen de twee te voorkomen.

 

Nachtkastjes (en essentials)

De items op je nachtkastje moeten evenwichtig zijn tussen mooi en praktisch. Sommige items kunnen gewoon mooi zijn en bijdragen aan de algehele stijl van de kamer, terwijl andere praktisch moeten zijn en helpen bij het organiseren van je benodigdheden.
Een volledig kaal nachtkastje ziet er steriel uit; een die ongeorganiseerd en overvol is, ziet er rommelig uit - het vinden van een perfect item zal dat precies juiste gevoel aan je hele kamer toevoegen.
Hier is een goede plek om te beginnen: voeg een lamp toe om te lezen, een kaars voor gezelligheid en een sieradenschaal voor je studs en ringen. Wees creatief en mix het voor een interessantere en "ontworpen" look.

 

Een bankje aan het voeteneinde van het bed

Profiteer van de open ruimte aan het einde van je bed door wat extra zitplaatsen toe te voegen.
Houd het klassiek met een standaard bank, of wissel af door twee hockers naast elkaar te plaatsen voor extra structuur.

We hopen je met deze blogpost te hebben voorzien van nieuwe ideeën, nu is het aan jou om je droom slaapkamer in te richten.

← Messaggio più vecchio Messaggio più recente →

Idea camera da letto

Pelle di pecora islandese

Acquistare una pelle di pecora è un vero colpo d'occhio per i tuoi interni e fantastico per creare un posto accogliente in camera da letto su un divano, sul letto o sul pavimento.

Nel carrello