Efficiënt een luxe slaapkamer inrichten

Tips: Hoe efficiënt je slaapkamer inrichten.

We weten allemaal hoe belangrijk het is om een ​​huis te creëren waar we van houden; een die onze individualiteit weerspiegelt met zijn ontwerp, kleurenschema en afwerking, en ons een gelukkig gevoel geeft om tijd door te brengen.

Als het gaat om je tevreden en ontspannen voelen in een kamer, is dit misschien wel het belangrijkste in een slaapruimte. De slaapkamer moet 's avonds een toevluchtsoord zijn als een plek waar je' s ochtends kunt opbeuren. Bij het decoreren moet je nadenken over waar je je prettig en tegelijkertijd gelukkig bij voelt.

Een slaapkamer inrichten is veel meer dan het kiezen van een ondersteunende matras en rustgevende muurkleur - het is belangrijk om na te denken over het toevoegen van gezellige textuurelementen en opslag die geen doorn in het oog zijn.

Als je denkt dat je kamer op dit moment het doel mist, hebben we de experts gevraagd om hun must-have items te delen die kunnen worden gekocht om een ​​ruimte gemakkelijk op te fleuren. Bovendien hebben ze ook hun beste stylingtips gedeeld.

Breng stoffering aan
Alexandra adviseert om veel comfortabele, getextureerde stukken op je bed te leggen in de vorm van katoenen of linnen lakens met een hoge draaddichtheid, pluche kussens en zachte plaids.
Wegzakken in je cozy BOHO slaapkamer

"Je wilt iets waar je aan het eind van de dag echt in kunt wegzakken", zei ze.

Je slaapkamer inrichten om ervan te genieten

Vind een slaapkamerstoel waar je van houdt
"Hoewel we klanten altijd aanraden om hun slaapkamers schoon, netjes en een oase van rust te houden, begrijpen we soms dat het nodig is om aan het einde van de werkdag wat kleren op iets te gooien. Maak je niet al te veel zorgen over het kopen van een grote, perfect praktische stoel, zoals je zou doen als je hem voor een woonkamer zou kopen.

Vaak gaat de stoel gewoon in dat kleine hoekje waar je denkt dat hij net iets extra's kan doen. Het hoeft niet groot te zijn, of zelfs maar zo praktisch. Het is geen eetkamerstoel of bureaustoel waar hij armen nodig heeft. Het is gewoon iets leuks om naar te kijken, misschien gooi je je kleren aan het einde van de dag aan, of ga je zitten om je make-up op te doen.

Echt, het is een stuk speciaal voor jou, dus je moet zoeken naar iets waar je hart echt van gaat zingen. Zoek naar een echt mooie vorm - het kan een pantoffelstoel zonder armen zijn, of iets uit het midden van de eeuw, of een cocktailstoel die wat glamoureuzer en ronder is.

Voeg een geruststellende wandbekleding toe
Een slaapkamer inrichten met wandbekleding zoals wandpanelen wint aan populariteit als een fris alternatief voor standaard ingelijste prints op muren. Ze zijn geweldig voor diegenen die een statement willen toevoegen aan hun ruimte, aangezien grote formaten een serieuze klap uitdelen.

Je slaapkamer afwerken met een groot design wandpaneel
Kunst en prints kunnen perfect in de slaapkamer worden geïntegreerd

Kunst ophangen
Kunst is een geweldige manier om je persoonlijke smaak te uiten en ervoor te zorgen dat je altijd mooie dingen hebt om naar te kijken. Het kan ontmoedigend zijn om stukken te selecteren die je echt leuk vindt, maar die altijd bij je gevoel passen. Als je iets ziet en je wordt er automatisch toe aangetrokken, dan is dat een redelijk goed teken dat je er niet moe van wordt om ernaar te staren.

Vaak maken mensen zich zorgen dat je veel geld moet afstaan ​​om goede kunst te krijgen, maar dat is niet waar. Kies voor afdrukken of posters voor de meest kosteneffectieve manier om het werk van een kunstenaar te krijgen dat u leuk vindt.

Door je werken in te lijsten, zien ze er altijd professioneler en beter uit in de ruimte, maar je hoeft niet meteen duur te gaan om de look te krijgen. Zolang je de afmetingen van het werk weet, kun je online lijsten bestellen. Er is altijd volop keuze van gekleurde lijsten, tot houten en monochrome.

 

Een zitkank of grote poef (hocker) aan het voeteind van je bed

Gebruik een zitbank of poef
We plaatsen deze graag aan het einde van een bed, omdat ze meestal helpen een ruimte af te maken, of als de ruimte beperkt is, plaats de poef langs een blinde muur met extra grote kunst erboven voor een minimalistische look.

Esentimo vindt dat zitbanken of een poef een echt luxe element kunnen toevoegen aan een slaapkamer, dus overweeg om te kiezen voor pluche fluweel in rijke kleuren om dit te kanaliseren.

Geurkaarsen in de slaapkamer
De meesten van ons houden van kaarsen, maar betekent dat dat we ze in onze slaapkamer moeten hebben? Hieronder staan een paar redenen waarom we absoluut zeggen.

Er is een reden waarom zoveel mensen dol zijn op het gebruik van geurkaarsen als ze de woning of bijvoorbeeld hun slaapkamer inrichten. Kaarsen zijn romantisch en ontspannend. Hun zachte flikkerende licht en prachtige geuren creëren instant sfeer. En een geurkaars doet geweldig werk bij het creëren van een rustgevende sfeer in een huis.

Een geurkaars in de slaapkamer om een ultieme relaxerende sfeer te verkrijgen

Je kunt ook zowat elke geur vinden die je maar kunt bedenken. Ze dienen ook een geweldige aanvulling op de wisseling van de seizoenen. Dit maakt ze een eenvoudige manier om het gevoel onmiddellijk te veranderen. We houden zeker van het gemak en de opties die kaarsen bieden, daarom hebben we zeker de neiging om ze toe te voegen aan onze slaapkamers.

  • Ontspannende verlichting
  • Heerlijke geuren
  • Bepaalt de sfeer
  • Makkelijk te veranderen
  • Seizoensgebonden opties

← Ouder bericht Nieuwer bericht →

Interieur ideeën & Cadeau tips

RSS
Interieur Decoratie Cadeau Ideeën: 10 Tips om te Geven en te Ontvangen
Cadeau-ideeën Geschenken Interieurdecoratie Woonaccassoires

Interieur Decoratie Cadeau Ideeën: 10 Tips om te Geven en te Ontvangen

Erwin Huyghebaert

Je leefruimte is een verlengstuk van je identiteit en een toevluchtsoord waar je jezelf vrij kunt uiten. Door de sfeer in je huis te verbeteren...

Lees meer
Slaapkamer inspiratie blogpost

Slaapkamer inspiratie: hoe maak je een sfeervolle slaapkamer?

Erwin Huyghebaert

Al je 2023 slaapkamer inspiratie en decoratie vragen beantwoord. Ken je die slaapkamers waar je gewoon in leeft? Mooi gestyled, alles op zijn plaats, nodigt...

Lees meer